Bostadskö

Östgötagården lägger ut alla lediga bostäder på www.uppsalastudent.com.

Under BOSTADSPROFIL hittar du allt som har med dina bostadsansökningar att göra. Du ser vilka köpoäng du har och hur de beräknats. Här finns de aktuella ansökningar du har och du kan prioritera vilken bostad du helst vill ha. Här kan du också lägga in och uppdatera andra uppgifter som behövs i samband med din bostadsansökan.
Dina inloggningsuppgifter får du genom att gå in på www.uppsalastudent.com och klicka på länken ”Glömt lösenord”. Då skickas en valideringslänk till den mailadress som är registrerad i nationernas medlemsregister. Om du inte angivit någon e-postadress vid inskrivningen, används den du fått från universitetet.
Poängen beräknas på antalet terminer som medlem på Östgöta Nation och för ämbeten på nationen. Nationen är ansvarig för att uppdatera ämbetsmannapoängen. Har du fått fel ämbete eller poäng registrerat, kontakta 1Q.

Vem får hyra?

För att få hyra en bostad hos Stiftelsen Östgötagården måste du vara medlem på Östgöta Nation och vara aktiv student vid Uppsala universitet eller SLU. Det innebär att du måste vara registrerad på minst 30 hp för att få teckna kontrakt.

I vissa fall kommer en kreditupplysning att göras. Har man betalningsanmärkningar så kommer man i de flesta fall nekas bostad. Stiftelsen Östgötagården har rätten att kontakta föregående hyresvärd för referenser. Man blir nekad om man har hyresskulder eller har fått klagomål rörande störningar eller skadegörelse.