Bredband

Bredband2 på Östgötagården
På Stiftelsen Östgötagården ingår en internettjänst med en hastighet av 100/100 Mbit/s i hyran. Leverantör är Bredband2.

Uppkoppling
För att använda tjänsten behövs en vanlig nätverkssladd. Det finns alltså inget öppet wifi, men en egen router kan naturligtvis kopplas in mellan vägg och dator.
Under aktiveringen behövs ditt lägenhetsnummer (det interna numret, finns på kontraktet och på din dörr. Ange alltså INTE det fyrsiffriga myndighetsnumret). Koppla datorn till uttaget och starta upp valfri webbläsare (Chrome, Explorer, Firefox, Safari etc.). försök surfa till valfri sida så kommer du hamna i aktiveringsportalen. Följ sedan instruktionerna på skärmen i ett fåtal korta steg så är du snart igång och surfar!

Nätverksinställningar
En dator är oftast standardinställd och konfigurerad för att erhålla sin IP-adress och adresserna för primär och sekundär DNS-server automatiskt. Om du inte kommer till beställningsportalen kan du behöva justera dina nätverksinställningar.
Om det ändå inte fungerar, eller om du inte vet hur du kontrollerar nätverksinställningarna – kontakta Bredband2s kundtjänst för hjälp.

Ny termin
Bredband2 nollställer sina tjänster i början av varje termin för att försäkra sig om att man har rätt kund i portalen. Det innebär att registreringsprocessen behöver göras om igen. Registreringen går dock snabbt!

Uppgradera till 1 Gbit/s
I aktiveringsportalen finns även alternativet att uppgradera hastigheten till 1 Gbit/s för 99 kr per månad. Det är ett tillval och avgiften faktureras direkt av Bredband2.

Felanmälan
Om du skull ha några frågor eller funderingar så kontakta Bredband2s kundtjänst på helpdesk@bredband2.se eller 0770-811000.